Homeogenezis – remedii naturale cu efecte rapide – remedii si tratamente naturale pentru orice afectiune si varsta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Reflux

Refluxul gastroesofagian este un proces normal, fiziologic care consta in deplasarea retrograda, fara efort, a continutul gastric catre esofag. Refluxul gastroesofagian apare de mai multe ori pe zi, in special dupa mese voluminoase, fara sa produca simptome sau leziuni ale mucoasei esofagiene.

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) apare cand cantitatea de continut gastric care reflueaza in esofag este peste limitele normale, determinand aparitia simptomelor, asociate sau nu cu leziuni esofagiene (ex. esofagita). Aceasta este consecinta depasirii mecanismelor normale antireflux.

Leziunile esofagiene apar ca urmare a dezechilibrului intre factorii de aparare ai mucoasei esofagiene (barierele antireflux, clearance-ul luminal esofagian, rezistenta tisulara) si factorii de agresiune continuti in fluidul de reflux (acid clorhidric si pepsina, saruri biliare, enzime pancreatice).

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) poate sa apara la orice varsta, fiind mai frecventa la adultii peste 40 ani. Ambele sexe sunt in mod egal afectate, barbatii avand insa o incidenta mai mare a complicatiilor. Boala de reflux gastroesofagian este intalnita la 25 – 75 % din femeile insarcinate, simptomele debutand de regula in cursul sarcinii si disparand curand dupa nastere.

Cauze BRGE

Există două mari cauze care determină ineficienţa mecanismului antireflux:

Cauze de ordin fiziologic

 • Scăderea presiunii sfincterului esofagian inferior (SEI). În condiţii normale, presiunea SEI este de 20-25 mmHg şi nu dispare decât în momentul deglutiţiei. RGE apare fie când SEI se relaxează tranzitoriu în afara deglutiţiei, fie când presiunea bazală a SEI scade sub 6 mmHg, permiţând trecerea conţinutului gastric în esofag. Presiunea SEI poate fi redusă de factori medicamentoşi (anticolinergice, aminofilina, nitriţi, benzodiazepine, blocanţi ai canalelor de calciu), alimentary (ciocolata, grăsimi, ceapa, citrice, suc de roşii, produse mentolate), cafeaua (prin derivaţi xantinici), fumatul, alcoolul (creşte şi secreţia gastrică acidă).
 • Scăderea motilitaţii gastrice cu întârzierea golirii gastrice.
 • Afectarea clearance-ului esofagian de conţinutul gastric acid refluat. Acest clearance împreună cu saliva înghiţită au rol de a tampona acidul refulat.

Cauze de ordin mecanic

 • Hernia hiatală produce o scădere a tonusului sfincterului esofagian inferior (SEI) care favorizează refluxul.
 • Creşterea presiunii intraabdominale duce la lărgirea hiatusului diafragmatic, explicând apariţia refluxul gastro-esofagian (RGE) la gravide, obezi, pacienţi cu tumori abdominale gigante sau ascită.
 • Lărgirea unghiului His. Acest unghi dintre esofag şi stomac este de obicei foarte ascuţit, având rolul unei supape la intrarea în stomac. La obezi el se lărgeşte şi îşi pierde rolul fiziologic.
 • Relaxarea pensei diafragmatice. Această pensă este formată de diafragmul crural, fiind canalul muscular prin care esofagul trece din torace în abdomen. Relaxarea se produce când creşte presiunea intraabdominală sau volumul cavităţii toracice (emfizem).
 • Sclerodermia. Tulburările motorii esofagiene sunt cauzate de proceselor de fibroză şi atrofie a musculaturii netede, aşa-zisul „esofag de sticlă”.

Dezvoltarea şi severitatea esofagitei de reflux sunt condiţionate de prezenţa a 3 condiţii:

 • creşterea frecvenţei refluxului;
 • creşterea duratei refluxului;
 • efectul agresiv al conţinutului gastric pe mucoasa esofagiană.

Factori de risc

Printre factorii de risc ai bolii de reflux gastroesofagian se numara:

 • Consumul de alcool
 • Obezitatea
 • Sarcina
 • Fumatul
 • Consumul unor alimente precum: citrice, ciocolata, bauturi cu cofeina, grasimi, prajeli, ceapa si usturoi, arome mentolate, condimente, mancaruri care au in componenta rosii, cum este sosul de spaghetti, pizza, ardeii iuti
 • Administrarea unor medicamente, printre care aspirina, diazepam, estrogen, progesteron

 

Principalele simptome (clasice) ale bolii de reflux gastroesofagian sunt :

 • pirozisul : senzatie de arsura retrosternala inferioara, ce poate iradia ascendent catre baza gatului; apare in special dupa mese voluminoase sau dupa consum de grasimi, condimente, citrice, alcool, cafea, ciocolata, menta etc., dar si in anumite posturi (anteroflexie, decubit)
 • regurgitatia : refluarea continutului gastric in cavitatea bucala, fara efort de voma

Alte simptome ale bolii de reflux gastroesofagian sunt :

 • disfagie : dificultate la inghitirea bolusului alimentar
 • odinofagie : durere la inghitirea bolusului alimentar (deglutitie dureroasa)
 • manifestari extraesofagiene : durere toracica noncardiaca, simptome pulmonare (tuse, astm, pneumonie de aspiratie), laringiene (raguseala, disfonie), faringiene (faringita), halitoza, sughit cronic, senzatie de globus (“nod in gat”), eroziuni dentare

Tratament

Daca ai arsuri gastrice sau alte simptome specifice bolii de reflux gastroesofagian de ceva vreme, ar trebui sa te programezi la o consultatie la un medic cu specializare in medicina interna sau in gastroenterologie. Dupa stabilirea diagnosticului de BRGE, medicul iti va recomanda, pentru inceput, adoptarea unor masuri care tin de stilul de viata si administrarea unor medicamente. Daca dupa minim 8 saptamani de tratament  nu observi o imbunatatire a simptomelor, medicul iti va reevalua situatia si reconsidera tratamentul (schimbarea medicatiei sau chiar interventia chirurgicala in situatia unui substrat chirurgical).

Masurile care tin de stilul de viata

 

 • oprirea fumatului
 • evitarea consumului excesiv de alcool
 • ridicarea capului patului cu 5 – 10 cm
 • evitarea decubitului dorsal timp de 3 ore dupa masa
 • scaderea in greutate – pentru pacientii supraponderali
 • evitarea meselor abundente (de preferat 3 mese pe zi cu 2 gustari intercalate)
 • evitarea consumului de grasimi, cafea, ciocolata, ceai, bauturi carbogazoase, menta, citrice, tomate, condimente, ceapa, usturoi, otet
 • evitarea aplecatului imediat dupa masa
 • evitarea unor medicamente : aspirina, teofilina, diazepam, estrogen, progesteron etc.

 

Remedii naturiste pentru reflux gastric

 

În susținerea tratamentului medicamentos pentru boala de reflux gastric se recomandă o serie de tratamente naturiste, categorie din care fac parte pastilele pe bază:

 • Extracte de Flori de Gălbenele, Radacina de Păpădie, lemn dulce, de aceea recomandarea noastra este Digestometab Forte 35 sau pentru cei cu intoleranță la lactoză Digestometab Optim 8.
 • Ceaiurile de mușețel, fenicul, anason, busuioc și salvie.

Tratament medicamentos

Printre medicamentele prescrise, se numara:  

 • Antiacidele (neutralizeaza acidul gastric) – Rennie, Maalox – efectul lor dureaza putin
 • Medicamente care reduc productia de acid (antagonistii receptorilor H2) – Ranitidina, Famotidina –  au efect mai lung decat antiacidele
 • Medicamente care blocheaza productia de acid (inhibitori ai pompei de protoni) – Omez, Nexium, Controloc – sunt mai eficienti decat antagonistii receptorilor H2
 • Medicamente care intaresc sfincterul esofagian inferior si care favorizeaza golirea mai rapida a stomacului (prokinetice) – Metoclopramid, Domperidona

Tratament chirurgical

Daca modificarile ce tin de stilul de viata si medicamentele nu sunt suficiente pentru a trata boala de reflux gastroesofagian sau daca se asociaza cu hernia hiatala, medicul chirurg  va recomanda in urma unei evaluari  amanuntite interventia chirurgicala  antireflux, care poate fi fundoplicatura laparoscopica sau procedeu chirurgical bariatric.

Fundoplicatura laparoscopica

Tratamentul chirurgical standard pentru boala de reflux gastroesofagian este fundoplicatura pe cale laparoscopica (miniminvaziva). Exista mai multe tehnici chirurgicale pentru realizarea acestei valve – Nissen, Toupet, Dor.  In cadrul acesteia, se consolideaza sfincterul esofagian inferior prin realizarea unei valve din peretii stomacului infasurati in jurul esofagului terminal. Acest lucru are ca efect prevenirea refluxului gastric in esofag prin cresterea eficientei sfincterului esofagian inferior.    

Gastric bypass

In situatia unor leziuni esofagiene avansate sau daca refluxul este intretinut de o greutate corporala importanta, atunci operatia care o sa controleze foarte bine refluxul si o sa elimine prin factorul predispozant – obezitatea,  este reprezentata de interventia chirurgicala bariatrica de tipul gastric bypass Roux-en-Y efectuata  pe cale laparoscopica.

 

 

Digestometab Forte 35

            Digestometab Forte 35 este un supliment alimentar din ingrediente naturaleprodus în România.              

            Combinație și formula de ingrediente care contribuie la echilibrarea digestiva, metabolica si enzimatica. Regleaza sistemul digestiv și îndepărtează arsurile gastrice.

Compoziție pentru un comprimat de 300 mg:

Ingrediente/ cpr: agenți de încărcare: lactoză, celuloză microcristalină, carboximetilceluloză de sodiu reticulată; extract hidroetanolic 10:1 (maltodextrină 5%) din rădăcină de Păpădie (Taraxacum officinale) – 37mg; extract hidroetanolic 5:1 (maltodextrină 10%) din flori de Gălbenele (Calendula officinalis) – 33mg; vitamina C /acid L-ascorbic – 30mg; agenți antiaglomeranți: stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

            Mod de utilizare:

Adulți și copii de peste 14 ani câte 1 comp de 2 ori/ zi în cazul în care semnele și simptomele sunt ocazionale și de mică intensitate. În situații cu simptome intense, în probleme grave de sănătate și la recomandarea specialiștilor în sănătate se pot utiliza până la 6 comp. pe zi. Utilizați 1 comp. de 3-4 ori pe zi în primele 6-12 săptămâni de tratament complementar.

1 comprimat asigură 30mg vitamina C (37,5% din VNR*), iar 2 comprimate asigură 60mg vitamina C (75% din VNR*).
*VNR= Valoare Nutrițională de Referința cf. Regulamentului 1169/2011. A se consuma, de preferinţă, în 60 de zile de la desigilarea flaconului.

Digestometab Optim 8

            Digestometab Optim 8 este un supliment alimentar din ingrediente naturaleprodus în România.              

            Acesta reprezintă o combinație și formulă de ingrediente care contribuie la menținerea sănătății aparatului digestiv și a tranzitului intestinal. De asemenea, poate contribui la echilibrarea digestivă, metabolică și enzimatică.

Un flacon de 30 ml contine extracte asociate optimizate de trei frati patati, lavanda, brusture in solutie hidroglicerica. (570 picaturi).

            Mod de utilizare:

Uz intern: câte 6 -12 picături de 3 – 9 ori/zi.

Uz extern: aplicații locale prin atingere sau badijonare.

Se poate utiliza de copii și adulți. 

Acest produs nu este un medicament si nu inlocuieste medicamentele alopate.

Contactează-ne:

            Pentru a primi recomandări de tratament complementar Homeogenezis din partea echipei, vă rugăm să ne scrieți prin intermediul paginii de contact, sau la adresa de email homeogenezis@gmail.com.

            Recomandările nu înlocuiesc consultațiile, diagnosticările, medicațiile și tratamentele medicale alopate. Recomandările se trimit doar în scris prin email la adresa pe care o transmiteți în solicitare.

            Recomandările și sfaturile din cadrul acestui site sunt orientative, prin urmare recomandăm părerea unui farmacist sau medic specialist.

            Acest produs este un supliment alimentar complementar medicamentelor alopate.

12 Comments:
November 10, 2022

👉 Marie He wants to talk frankly with you and show you something, you will like it. Click Here:👉 http://bit.do/fVzCK

November 11, 2022

A secret weapon for anyone who needs content. I dont need to tell you how important it is to optimize every step in your SEO pipeline. But unfortunately, its nearly impossible to cut out time or money when it comes to getting good content. At least thats what I thought until I came across Article Forge. Built by a team of AI researchers from Stanford, MIT, Carnegie Mellon, Harvard, Article Forge is an AI content writer that uses deep learning models to research, plan out, and write entire articles about any topic with the click of a button. Their team trained AI models on millions of articles to teach Article Forge how to draw connections between topics so that each article it writes is relevant, interesting and useful. All their hard work means you just enter a few keywords and Article Forge will write a complete article from scratch making sure every thought flows naturally into the next, resulting in readable, high quality, and unique content. Put simply, this is a secret weapon for anyone who needs content. I get how impossible that sounds so you need to see how Article Forge writes a complete article with the Click Here:👉 https://stanford.io/3FXszd0

November 12, 2022

👉 $5,000 FREE EXCHANGE BONUSES BELOW 📈 👉 PlaseFuture FREE $3,000 BONUS + 0% Maker Fees 📈 + PROMOCODE FOR NEWS USERS OF THE EXCHANGE 👉 [M0345IHZFN] — 0.01 BTC 👉 site: https://buycrypto.in.net Our site is a secure platform that makes it easy to buy, sell, and store cryptocurrency like Bitcoin, Ethereum, and More. We are available in over 30 countries worldwide.

Create super-engaging Instagram captions with this AI powered Instagram caption generator. This free AI powered Instagram caption generator will create the perfect caption for your photo and help you get more likes, followers and comments. Click Here:👉 https://stanford.io/3Fmnnxo

December 18, 2022

Artificial intelligence creates content for the site, no worse than a copywriter, you can also use it to write articles. 100% uniqueness,7-day free trial of Pro Plan, No credit card required:). Click Here:👉 https://bit.ly/3Py2Iv6

December 25, 2022

промокод мелбет на ставку. Click Here:👉 http://lynks.ru/geshi/php/?melbet_promokod_pri_registracii_2020.html

порно секс чат с девушкой. Click Here:👉 http://rt.livepornosexchat.com/

I need to to thank you for this great read!! I definitely loved every bit of it. I have you book-marked to check out new things you postÖ

April 11, 2023

I was very pleased to uncover this great site. I need to to thank you for ones time for this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you bookmarked to look at new information on your blog.

Can I simply say what a relief to uncover somebody that truly understands what they are discussing over the internet. You certainly know how to bring an issue to light and make it important. A lot more people must look at this and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular given that you most certainly have the gift.

Greetings! Very useful advice in this particular article! Its the little changes that will make the biggest changes. Thanks for sharing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aritmiile cardiace

Aritmiile cardiace (tulburarile de ritm) reprezintă modificari ale ritmului cardiac fie sub aspectul frecvenței, fie al regularității, fie sub ambele forme. Un ritm cardiac accelerat,

Read More »

Angina pectorala

Angina este o durere in piept determinata de reducerea fluxului sanguin (si implicit, a aportului de oxigen) catre muschii inimii. Angina nu este ea o

Read More »
Homeogenezis - remedii naturale cu efecte rapide - remedii si tratamente naturale pentru orice afectiune si varsta